Interim Produktchef

En Interim Produktchef kan vara lösningen 

En interim produktchef är en tillfällig ledare som arbetar på konsultbasis eller som frilansare för att hjälpa företag med deras produktutveckling och produktstrategier under en bestämd period. De kan arbeta på olika nivåer inom produktledningen, till exempel som produktchef, produktägare eller produktchef.

Interim produktchefer kan tillhandahålla en rad olika tjänster för ditt företag, som exempelvis att identifiera nya produkttillfällen, utveckla produktstrategier, hantera produktutvecklingsprocessen, utföra marknadsanalyser och genomföra marknadsföringsplaner. En interim produktchefer är ofta efterfrågade för att snabbt hjälpa företag att uppnå sina produktrelaterade mål. Dessa mål kan omfatta att introducera nya produkter på marknaden, att förbättra befintliga produkter, att öka försäljningen eller att hantera produktportföljen.

Interim produktchefer är vanligtvis erfarna, självgående och har en stark förmåga att anpassa sig till nya miljöer och situationer.

Behöver ni någon på plats i organisationen för att identifiera och utveckla er produkt? Eller saknas det arbetskraft för att lyckas paketera nya produkter på nya marknader? En interim produktchef ifrån Mesh ser till att er organisations varor eller tjänster är marknadsoptimerade.

Söker ni en tillfällig produktchef

Står ni inför implementering? Eller behöver ni hjälp att utveckla en befintlig produkt? En produktchef ansvarar för att identifiera och utveckla marknadsmöjligheter för nya typer av varor och tjänster, ofta med ett team under sig. Saknar ni någon som ansvarar för att försäljningen går bra, någon som kan genomföra marknadsanalyser och se hur produkten kan komma att behöva förändras över tid? Då är en interim produktchef helt rätt väg att gå.

Hur går det till när vi vill anlita en interim produktchef?

När du anlitar en produktchef via Mesh är du garanterad en högt kvalitativ person med erfarenhet från tidigare chefsroller. Finns inte er interima produktchef som medlem i vårat community finns det garanterat någon som kan passa er bland communityts kontakter. 

Tillsammans med dig formulerar vi ett organisationsbehov som skickas ut i Mesh Community där ett nätverk av duktiga konsulter finns. På Mesh skapar vi aldrig några annonser, tvärtom blir vi rekommenderade förslag från våra befintliga interimskonsulter. Innan ni träffar några kandidater ser vi till att kvalitetssäkra och intervjua de som rekommenderats så att endast de bäst lämpade presenteras för er. Känns allt bra anlitar ni er interima produktchef inom ett fåtal arbetsdagar och först då inleds vår affär. Det finns alltså ingen rekryteringskostnad från Mesh och ingen ekonomisk risk. 

Vad gör en interim produktchef?

På arbetsplatsen blir produktchefen ofta spindeln i nätet då rollen gränsar till både produktion, försäljning, marknad, branding och brand marketing. Beroende på vad er verksamhet arbetar i för bransch kan en produktchef komma att ansvara både för en fysisk vara eller en tjänst, det kan både handla om att förvalta befintliga produkter eller utveckla och ta fram nya.

Här är ett agilt arbetssätt navet, produktchefen arbetar fram förslag för att testa, utvärdera och förbättra ert erbjudande. Bestående är att en produktchef blir ambassadör för just er produkt och beroende på storlek på ert bolag gränsar en produktchef ofta till produktspecialist.

Vilka är de interima produktcheferna i Mesh Community?

Det som främst skiljer Mesh från det traditionella interimsbolaget är den enorma erfarenheten. Att vara med i Mesh Community kräver minst en rekommendation från en tidigare uppdragsgivare - något som gör Mesh Community högst kvalitativt.

Här kan interimschefer mötas, ställa frågor och utvecklas av varandra oavsett om de tidigare arbetat som Interim HR-chef, Interim CTO eller Interim CIO. Mesh har skapat ett hem för interimschefer på hög nivå, ni kan inte få något annat än en duktig och erfaren person till er nya kollega.

Kontakta oss idag

Mesh är en starkt, tät och transparent community bestående av landets mest kompetenta och meriterade interimschefer. Vi är Sveriges enda chefsnätverk för interimschefer som bygger på lärande, nätverkande och affärsdelning - allt för att addera värde till den privata och offentliga sektorn under förändring.