Interim CEO eller VD

Anlita en interim CEO eller VD

När en interim CEO eller VD ska hyras in till ledningsgruppen står konsultens track record i fokus. Personen ni söker ska inte bara ha gedigen erfarenhet av vd-rollen, hon eller han måste snabbt kunna applicera sin kunskap på hela er organisation och styre.

Nedan hittar du de vanligaste frågorna angående hur en interim CEO eller VD kan vara lösningen för ert företag.

När kan vi hyra in en tillfällig CEO?

En interim vd är lämplig vid en rad olika situationer. Kanske behöver ni hjälp med att genomföra en turn around, ökning av försäljning eller så ska ett – eller flera – förvärv genomföras. Vanligast är att någon form av förändringsresa ska genomföras eller pågår just nu. En handlingskraftig, erfaren ledare som driver företaget framåt och står starkt när det blåser är ofta efterfrågad.

Ibland behövs en CEO för att täcka upp vid en oväntad vakans på vd-nivå. Det är lätt att tro att den sortens uppdrag fokuseras vid att hålla skeppet flytande, men många ledningsgrupper vittnar om hur den inhyrda vd’n bidrar med erfarenhet och kompetens som istället helt ändrar navigationen. Nya perspektiv ska aldrig underskattas.

Hur funkar det att anlita en interim vd?

Mesh skapar en kravprofil tillsammans med er. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper, relevant bakgrund och önskat resultat. Målsättningen är viktig; er tillfälliga vd kommer att vilja leverera snabbt och göra skillnad. Något som kännetecknar en duktig interimskonsult är just den resultatorienterade inställningen och den korta startsträckan. Er tillfälliga vd är van vid att kvickt sätta sig in i nya situationer. Med stöd från resterande ledningsgrupp och organisation kan er interimschef komma in i uppdraget fort. Interimsuppdraget pågår så länge ni vill. 

Vilka är de interima vd:arna hos Mesh?

Ingen av interimscheferna i Mesh har identisk bakgrund. Deras profiler skiljer sig åt, men de har en sak gemensamt: sin långa erfarenhet. En stor del av dem har verkat som interimskonsulter länge, medan andra just har lämnat sin fasta anställning. Deras drivkrafter är en förändringsvilja, öppenhet och nyfikenhet på nya situationer, bolag och branscher.

Alla våra medlemmar har tidigare erfarenhet från arbete i ledningsgrupp. Innan sin roll som interim vd kan en interimschef i Mesh exempelvis ha jobbat internt som vd eller drivit egna bolag med framgång.

Hur stöttar Mesh Interims nätverk vår interima CEO?

När er nya, tillfälliga vd behöver bolla en komplex fråga eller situation stöttar medlemmarna i Mesh Interims chefsnätverk. Er interima vd kan få råd och insikter från andra interimschefer med bakgrund från helt andra branscher eller marknader. Det kunskapsutbyte som Mesh Interim innebär är en av de grundstenar inom nätverket som våra medlemmar själva uppger att de finner mest värdefulla. Inom Mesh Interim finns ett rutinerat bollplank att tillgå – självfallet under strikt sekretess. 

Kontakta oss idag

Mesh Interim är en starkt, tät och transparent community bestående av landets mest rekommenderade och kompetenta interimschefer. Vi är ett chefsnätverk för interimschefer som samverkar, delar kunskap och erfarenheter i syfte att göra affärer och addera värde till den privata och offentliga sektorn under förändring.